3D Printers

Een 3D printer is een printer die digitale bouwtekeningen en driedimensionale objecten kan produceren. Het object dat wordt gebouwd, wordt laag voor laag opgebouwd. De meeste 3D printers gebruiken plastic, omdat plastic goedkoop is en makkelijk te gebruiken is. Wij informeren en adviseren u graag tijdens uw zoektocht naar de juiste 3D printer.

Hoe geeft u een 3D printopdracht?

Net als een originele printer werkt de 3D printer met speciale software op een computer. Met deze speciale software maakt u voor uw 3D object een digitaal bouwplan wat ook bekend staat als het CAD-model.

U kunt nu zelf een model tekenen, maar u kunt ook  een bestaand voorwerpen kopiëren. Dit kunt u doen door middel van een 3D scan met behulp van een 3D scanners. Exporteer uw 3D model vervolgens naar een STL bestand om de printer alle informatie te geven die de printer nodig heeft. Zo kan de printer uw gewenste voorwerp afdrukken. 

Waar wordt een 3D printer eigenlijk voor gebruikt?

 

In de beginjaren werden 3D printers vaak gebruikt bij het bouwen van prototypes. In het jaar 2000 werden de 3D printers steeds goedkoper en gebruiksvriendelijk. Ze werden steeds vaker gebruikt door particulieren die de 3D printer inmiddels als hobby zagen.  

3D printers in de praktijk

In 2010 ging de medische wereld gebruik maken van de 3D printer. Er zijn inmiddels al organen en bloedvaten geprint, die kunnen nu ook al functioneren in het menselijke lichaam.  De voedselindustrie is inmiddels ook al aan het experimenteren met 3D printers. Er wordt volop geëxperimenteerd met de 3D printers. De eerste printers kunnen inmiddels al taarten en chocola maken.

3D printers worden ook ingezet in de huizenmarkt. Wat u misschien niet zou verwachten is dat een sterke 3D printer een heel huis kan bouwen. In de Verenigde Staten staan al huizen die door een 3D printer zijn gemaakt.

3D printers bij Noordhuis?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van 3D printers en waarbij ze u kunnen helpen? Wij adviseren en informeren u er graag over. Neem voor verdere informatie en al uw vragen contact op via het formulier op onze website.