Dicteerapparaat

Een dicteerapparaat is een geluidsrecorder die eenvoudig gebruikt kan worden bij het opnemen van gesprekken of interviews. Er zijn zowel analoge- als digitale dicteerapparaten. Analoge dicteerapparaten slaat de opname op, op kleine cassettes. De audio van een digitaal dicteerapparaat wordt opgeslagen op een geheugenchip. Wij laten hieronder alles weten over dicteerapparaten.

Voor wie is een dicteerapparaat geschikt?

Een dicteerapparaat kan in verschillende beroepen worden gebruikt: de medische wereld, de advocaten wereld, juridische wereld, maar ook particulieren kunnen baat hebben bij een dicteerapparaat. Als u moeite heeft met lezen, schrijven of typen kan een digitale voice recorder een fijn hulpmiddel zijn  in combinatie met de Dragon spraakherkenningssoftware.

 

Op elk moment en elke plaats geeft de voice recorder de vrijheid om spraakopnames te maken. Met een spraakherkenningssoftware kunt u eenvoudig vastgestelde dictaten laten uittypen. 

Voordelen van een dicteerapparaat

     U hoeft niet meer alles op te schrijven, alleen de belangrijke stukken;

     Een klein dicteerapparaat is handig voor onderweg;

     U kunt meer aandacht aan het gesprek geven, omdat tijdens de opname niks geschreven hoeft te worden;

     Goede ideeën kunnen altijd ingesproken worden en raken ze dus nooit verloren;

     De audio kan te allen tijde terug geluisterd worden en verwerkt;

     Een dicteerapparaat kan u en uw collega’s helpen om belangrijke punten te onthouden;

Dicteerapparaat van Noordhuis?

Bent u benieuwd naar de verschillende opties die wij bieden? Neem een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op via het contactformulier op onze website. Wij adviseren en informeren u graag over onze dicteerapparaten. U kunt contact met ons opnemen via het formulier op onze website.