Labelprinters en labeltapes

Een labelprinter kan in verschillende situaties van pas komen. De bedoeling van een labelprinter is dat u op een snelle en makkelijke manier tekst of een kleine afbeeldingen op een zelfklevende label kan drukken.

Labelprinters worden ook veel gebruikt in winkels om bijvoorbeeld prijslabels af te drukken, maar ook om archieven te onderscheiden of om potjes en buisjes in het laboratorium te identificeren en van elkaar te onderscheiden. Een labelprinter wordt over het algemeen niet aangesloten aan een computer. Sommige type printers kunnen dit echter wel.

Wat voor type labels wilt u printen?

Labelprinters zijn onder te verdelen in twee verschillende printers: bureau modellen (desktop labelprinters) of de mobiele modellen. Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen het type label en het type labelprinter. Mobiele labelprinters kunnen namelijk enkel tape-labels printen, waar bureau modellen voornamelijk geschikt zijn voor het printen van etiketten. Er zijn enkel een paar labelprinters die de mogelijkheid bieden om zowel tape-labels als etiketten uit te printen. Wij adviseren en informeren u graag bij het kiezen van de juiste printer.

Print overdracht

Een labelprinter print hoofdzakelijk op twee manieren:

     Thermische overdracht;

     Direct thermisch printen.

Bij het direct thermisch printen is warmtegevoelige printmedia nodig. Bij de thermische overdracht wordt er geprint met wax ribbon/waslint. Het voordeel van thermische overdracht is dat de print een lange tijd goed blijft. Het nadeel is dat u een aparte waxrol nodig heeft.

 

Het voordeel is dat u geen aparte wax ribbon nodig heeft. Het nadeel van direct thermisch printen is dat de print door de tijd heen steeds donkerder verkleurt en een vage waas er overheen krijgt. 

Wat is het verschil tussen een labelprinter etiket en labeltape?

Bij labelprinters kan er onderscheid worden gemaakt tussen twee type labels: labeltapes en labelprinter etiketten. Labelprinter etiketten zijn lege etiketten op een rolletje. Deze worden voornamelijk gebruikt voor verzendetiketten, adresetiketten of naamplaatjes. Hierdoor heeft u geen last van een onleesbare handschriften! Deze labels zijn in verschillende kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood, groen en blauw.

De labeltapes worden bijvoorbeeld gebruikt op mappen of kabels, zodat u het overzicht niet verliest. Deze labels worden in diversen achtergrond kleuren aangeboden, zoals wit, geel, rood, groen, blauw, zwart, transparant en meer! Er zijn ook nog verschillende materialen waar u uit kan kiezen. Zo zijn er labels van plastic, nylon, vinyl en papier. Afhankelijk van uw eisen kunt u kijken voor een passend materiaal.

Labelwriter

Een labelwriter valt onder een thermische overdracht. De labelwriter gebruikt geen inkt of toners. In plaats daarvan gebruikt de printer warmte van een thermische printkop om af te drukken op speciaal behandelde, warmtegevoelige labels.

Labelprinter van Noordhuis?

Heeft u behoeften aan een labelprinter en labeltapes? Bij Noordhuis informeren en adviseren wij u graag. In onze webshop kunt u bekijken welke machines wij leveren en bij vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via het formulier op onze website.