Lamineermachine en toebehoren

Een term die behoorlijk bekend is op kantoor is lamineren. Lamineren is een verbindingstechniek die ervoor zorgt dat meerdere lagen van hetzelfde materiaal of verschillende materialen aan elkaar verbonden kunnen worden. Vaak zijn dit documenten op kantoor die worden gelamineerd. Wij informeren en adviseren u graag over de verschillende lamineermachines die wij aanbieden.

Hoe werkt een lamineermachine?

Een lamineermachine is niet moeilijk te gebruiken. Allereerst doet u de stekker in het stopcontact en geef de machine vervolgens de tijd om warm te worden. In de handleiding staat aangegeven hoe lang de machine opgewarmd moet worden.

Als de lamineermachine op temperatuur is, gaat er een lichtje branden. Nu is het tijd om het document in de goede hoes te steken. Alle vier de zijdes van het document moeten evenveel ruimte hebben ten opzichte van de hoes. Vervolgens doet u het document met de hoes eromheen recht de machine in. De dichte kant van de hoes moet als eerste in de machine. Begeleid de hoes op het begin. Als u voelt dat de machine het document zelf oppakt, kunt u de hoes loslaten. 

Soorten lamineermachines

Lamineermachines komen in verschillende soorten en maten. De meest bekende opties zijn die van A3 of A4 formaat. Wilt u een lamineermachine aanschaffen? Dan dient u rekening te houden met de volgende punten:

     De vereiste opwarmtijd van de machine;

     De lamineersnelheid;

     De hoeveelheid instelmogelijkheden (tempratuur);

     Het aantal transportrollen (hoe meer, hoe beter).

Welke onderdelen heeft u nodig voor een lamineermachine?

Een lamineermachine werkt natuurlijk niet zonder papier en hoezen. U hebt de volgende materialen nodig om met de machine aan de slag te kunnen:

 

     Lamineerhoezen op het formaat van uw document;

     Lamineer schoonmaakvel;

     Lamineercarrier, zodat de hoes niet aan de machine blijft plakken;

     Papier op het formaat van de lamineerhoes.

Lamineermachines bij Noordhuis?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van lamineermachines en waarbij ze u kunnen helpen? Wij adviseren en informeren u er graag over. Neem voor verdere informatie en al uw vragen contact op via het formulier op onze website.