Rekenmachine

Rekenmachines zijn er in verschillende soorten en maten en worden voor verschillende doelstelling gebruikt. Zo zijn er bureau- en telrol rekenmachines die veel worden gebruikt op kantoor, wetenschappelijke en grafische rekenmachines die voornamelijk in het middelbaar onderwijs worden gebruikt en financiële rekenmachines die finance professionals helpen bij hun dagelijkse berekeningen. Veel keuzes dus. Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste rekenmachine.

Maar, hoe kiest u de juiste rekenmachine?

Wilt u een rekenmachine kopen? Dan dient u natuurlijk goed te kijken naar de doelstellingen van de machine. U hebt bijvoorbeeld de standaard bureau rekenmachine, voor de snelle berekeningen. De grafische rekenmachine is meer geschikt voor het uitrekenen van wiskundige problemen. U kunt bij het selecteren van de juiste rekenmachine rekening houden met de volgende aandachtspunten:

     Waar wilt u de rekenmachine voor gaan gebruiken?

     Wilt u een rekenmachine met een kleurenscherm?

     Zijn er bepaalde functies die belangrijk voor u zijn?

     Wilt u een oplaadbare rekenmachine?

Verschillende rekenmachines

Zakrekenmachine

Wij hebben een ruim assortiment aan zakrekenmachines. De rekenmachines verschillen in afmeting en de grootte van de display. De cijfers kunnen variëren van 8 tot 10. We hebben ook verschillende bureaumodel rekenmachines. Deze rekenmachines zijn groter dan de zakrekenmachine en het scherm kan kantelen.

Rekenmachines met telrol

De rekenmachines met telrol worden over het algemeen voor financiële zaken gebruikt. Deze machines beschikken over de mogelijkheid om verschillende berekeningen uit te voeren met marges, BTW en valuta.  Daarnaast zit er een telrol op die berekeningen direct drukt.

Grafisch rekenmachine

De grafische rekenmachines worden voornamelijk in het onderwijs gebruikt om wiskundige problemen op te lossen. De rekenmachines worden dan ook vooral gebruikt voor de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Ook hogescholen en universiteiten maken gebruik van deze grafische rekenmachines. Met deze rekenmachine kunt u grafieken plotten en vergelijkingen oplossen. Wij hebben verschillende merken in ons assortiment.

Rekenmachine bij Noordhuis aanschaffen

Rekenmachines zijn er in verschillende soorten en maten.  Wij helpen u graag bij de aanschaf van de juiste. U kunt altijd fysiek bij ons langskomen voor advies, of contact met ons opnemen via het formulier op onze website. Benieuwd naar demodellen die wij beschikbaar hebben? 
 
Neem dan alvast een kijkje in onze webshop.