Bureaustoelen

“Zitten is het nieuwe roken!”. U hoort deze zin wellicht vaker voorbijkomen. Het belang van een goede zithouding mag vandaag de dag zeker niet onderschat worden. We zitten steeds vaker en langer, omdat velen van ons werken op kantoor.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om af en toe een kort rondje te lopen, of te werken aan een zit/sta werkplek, maar uw werkplek upgraden met een ergonomische bureaustoel is ook geen overbodige luxe. Wist u dat ergonomische bureaustoelen tal van voordelen met zich meebrengen? De belangrijkste lopen we hieronder met u door.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

U kunt natuurlijk kiezen voor een ‘normale’ bureaustoel, maar als u uw zithouding wilt verbeteren en rugklachten die op de loer liggen wilt voorkomen, dan kunt u uiteraard het beste voor een ergonomische bureaustoel kiezen. De stoelen zijn voorzien van verschillende verstelmogelijkheden waarmee u de stoel precies naar uw wens kunt instellen.

Ergonomische bureaustoelen kunnen dus veel lichamelijke klachten voorkomen, mits de stoel goed ingesteld staat. Als u veel voor uw werk zit, let er dan goed op dat de bureaustoel juist staat ingesteld.

Een aantal belangrijke voordelen van ergonomische bureaustoelen:

  • U biedt de juiste ondersteuning voor uw lichaam;
  • U bent productiever;
  • U zit lekkerder in uw vel;
  • U zit comfortabeler.

Hoe moet een ergonomische stoel ingesteld staan?

Maar wat is nu de beste houding op een ergonomische bureaustoel? Dan verschilt natuurlijk per persoon. De ene persoon is een stuk langer of breder dan de ander. In de basis gelden de volgende normen:

     Uw heupen bevinden zich iets hoger dan de knieën;

     Uw knieën maken een hoek van 90 graden als u op de stoel zit;

Voor extra ergonomie kunt u kiezen voor een stoel met verstelbare lendensteun, die ervoor zorgen dat de rugleuning boller kan worden gemaakt. Hierdoor kan de wervelkolom beter ondersteund worden tijdens het zitten. Wij kunnen u natuurlijk altijd adviseren over de juiste zithouding. Het is namelijk wel belangrijk dat de stoel goed voor u staat ingesteld.

Ergonomische stoel bij Noordhuis?

Hebt u rug of andere lichamelijk klachten? Zoekt u een stoel die meer comfort biedt en waarmee u een lange tijd vooruit kan? Dan bent u bij Noordhuis aan het juiste adres! Wij zoeken graag met u mee naar de juiste ergonomische bureaustoel. Bij ons kunt u terecht met al uw vragen. Wilt u meer informatie of hebt u een brandende vraag?