Gordijnen

Gordijnen zijn zeker onmisbaar in uw kantoorpand. Niet alleen door de praktische voordelen die ze bieden, maar ook door de sfeer die ze uw pand kunnen geven. Gordijnen bepalen namelijk voor een groot deel de stijl van uw pand. Zo kunnen ze een warme, luxe, gezellige, maar ook huiselijke sfeer uitstralen.

Sfeer wordt met name door de kleur bepaald, maar het type gordijn kan ook een belangrijke rol spelen. Combineert u de juiste kleur met het juiste type gordijn, dan hebt u uw ideale gordijn te pakken!

Welke verschillende type gordijnen kennen we?

Gordijnen heb je in verschillende soorten en maten. Los van de kleur kunt u ook kiezen uit het type gordijn. Er zijn best veel verschillende soorten gordijnen waaruit u kunt kiezen:

     Vouwgordijnen;

     Inbetweens;

     Jaloezieën;

     Plisségordijnen;

     Lamellen;

     Kant en klaar gordijnen;

     Gordijnen op maat.

 

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Noordhuis helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Je hebt als basis natuurlijk de klassieke gordijnen met als doel de ruimte verduisteren tegen zonlicht en de privacy waarborgen. Deze gordijnen kunt u vaak kant en klaar kopen en heten dan ook kant en klaar gordijnen.

 

Vindt u de juiste stijl erg belangrijk? Dan kunt u er ook voor kiezen om verschillende gordijnen met elkaar te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een lichte en transparante look die te bereiken is door inbetweens te combineren met overgordijnen of verduisterende gordijnen. 

 

Het praktische aspect

Naast de gordijnen de ruimte een bepaalde sfeer mee kunnen geven, zijn ze is de basis natuurlijk bedoeld om de ruimte te verduisteren als dat nodig is. Dit kan doordat de zon vervelend naar binnen schijnt, of omdat u behoefte hebt aan privacy. Ook hier kunt u uw keuze op baseren.

Vindt u het fijn als de ruimte volledig verduisterd is? Dan kunt u gaan voor wat zwaardere en dikkere gordijnen. Houdt u er echter van als de ruimte nog enigszins verlicht is, ook als de gordijnen gesloten zijn? Dan kunt u het beste kiezen voor gordijnen die iets meer licht doorlaten.

Tijd voor nieuwe gordijnen?

Is het tijd voor nieuwe gordijnen? Noordhuis helpt u graag verder! Hebt u vragen? Wilt u meer informatie? Of bent u benieuwd naar ons aanbod? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier op onze website.

Vitrages

Vindt u privacy belangrijk, maar houdt u er wel van als uw gordijnen enigszins licht doorlaten. Dan zijn vitrage gordijnen dé gordijnen die u zoekt. Vitrage gordijnen ook wel ‘glasgordijnen’ genoemd, zijn gordijnen die redelijk veel licht doorlaten, maar toch de privacy bieden die u zoekt. Zo bereikt u het doel die gordijnen dienen te bieden op een sfeervolle manier.

Wanneer vitrage gordijnen?

We gaven het net al aan: vitrage gordijnen zijn ideale voor kantooreigenaren die lichtinval belangrijk vinden, maar toch hun privacy willen behouden. De gordijnen zijn vaak gemaakt van een dunne en lichte stof. Door de transparante stof van de vitrage kan de zon er gemakkelijk doorheen schijnen, hierdoor krijgt u voldoende licht binnen, maar kan er ook niemand naar binnen kijken.

De belangrijkste voordelen van vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen bieden een aantal belangrijke en interessante voordelen. Benieuwd naar deze voordelen? We sommen hieronder een aantal belangrijke voor je op:

 

     Vitrage gordijnen zijn erg stijlvol;

     Privacy blijft gewaarborgd;

     De keuze is reuze. Er zijn veel soorten beschikbaar;

     U vindt altijd een set die geschikt is voor uw interieur.

Vitrage gordijnen zijn erg stijlvol

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor vitrage gordijnen is natuurlijk door het feit dat de gordijnen erg stijlvol zijn. Niet alleen zien ze er vaak leuker en gezelliger uit, maar de kamer is ook een stuk lichter.

Privacy blijft gewaarborgd

Het probleem met normale gordijnen is vaak dat ze de kamer compleet verduisteren. Voor sommige mensen is dit een fijne eigenschap, maar sommige mensen vinden het ook fijn als de kamer verlicht blijft door het buitenlicht. Val jij binnen die groep mensen? Dan zijn vitrage gordijnen ideaal. Het mooie van deze gordijnen is namelijk dat de privacy gewaarborgd blijft doordat mensen niet van buiten naar binnen kunnen kijken.

De keuze is reuze. Er zijn veel soorten beschikbaar

In het kader van stijlvol is het ook zo dat vitrage gordijnen er in allerlei soorten en maten zijn. Je kunt dus lekker spelen met verschillende combinaties en uitzoeken welke stijl het beste bij jouw pand past.

U vindt altijd een set die geschikt is voor uw interieur.

 

Een goede aansluiting op de vorige alinea is dan ook dat u altijd een geschikte set vindt die in uw kantoor past aangezien de keuze reuze is en u kunt spelen met verschillende combinaties.