Plafonds

Een plafond zorgt voor een sfeervol dak boven je hoofd. Meerdere aspecten binnen uw kantoorpand bepalen de sfeer. Denk aan gordijnen, verlichting en behang, maar het plafond in uw pand speelt ook een heel belangrijke rol. Plafonds kunnen uw kantoorruimte knusser óf juist ruimtelijker doen lijken. Ook ziet een mooi afgewerkt plafond er een stuk verzorgder uit.

Welke soorten plafonds zijn er?

Net als met alle andere interieur mogelijkheden voor uw kantoor, hebt u bij plafonds ook verschillende soorten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

     Stucplafonds;

     Houten plafond;

     Plafondplaten;

     Spuitwerk.

In kantoorpanden wordt voornamelijk gebruik gemaakt van plafondplaten. Dit soort plafonds worden ook wel systeemplafonds genoemd. Een systeemplafond in uw kantoorpand heeft verschillende voordelen. Door een systeemplafond aan te leggen, houdt u boven het plafond ruimte over omleidingen af te voeren maar ook om kabels aan en over te leggen.

De voordelen van systeemplafonds

Een systeemplafond biedt verschillende interessante voordelen. Om u hier een duidelijk en overzichtelijk overzicht van te geven, hebben we hieronder een opsomming voor u gemaakt waarin we deze voordelen met u behandelen.

     Het werkt leidingen en kabels weg;

     Isolerende werking;

     Geluidsdempende werking;

     Eenvoudig reinigen en vervangen.

Het werkt leidingen en kabels weg

We zeiden het u net al even kort: systeemplafonds zijn ideaal voor het wegwerken van leidingen en kabels. Tussen het dak en systeemplafond zit namelijk een kleine ruimte waarin deze kabels en dergelijke weggewerkt kunnen worden.

Isolerende werking

De ruimte tussen het plafond heeft nog een ander groot voordeel. Het werkt ook nog eens isolerend. Dit scheelt weer in de stookkosten.

Geluidsdempende werking

Vaak last van uw bovenburen? Met een systeemplafond hoeft u zich geen zorgen te maken over geluidsoverlast, aangezien het plafond bekend staat om de geluiddempende werking.

Eenvoudig reinigen en vervangen

Plafondplaten zijn erg licht en flexibel waardoor ze gemakkelijk te reinigen en te vervagen zijn.

Een plafond van Noordhuis?

Bij Noordhuis helpen we u graag bij het selecteren van het juiste plafond voor in uw pand. Wij staan voor u klaar! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier op onze website.